Новото Suzuki Across

Новото Suzuki Across e вече в България. Екологичната Plug-in Hybrid технология среща свободата на 4x4 задвижването. Резултатът е максимална ефективност и удоволствие от шофирането.

Стилът на Across се характеризира със смели линии, многоъгълни мотиви и спортна предница с висока броня и голяма отворена решетка. Двата LED фара, за къси и дълги светлини, и LED дневни светлини са комбинирани в изящно съчетание за изключително отличим външен вид. 19-инчови алуминиеви джанти с полирани повърхности и черен гланц допринасят за отличимия външен вид и усещането за изключително качество.

Насладете се на плавно и вълнуващо шофиране и тихата работа на усъвършенстваната Plug-in Hybrid система. Мощен електрически мотор осигурява плавно, тихо, но и енергично ежедневно шофиране. Когато е необходимо повече ускорение, например при изпреварване, се включва и бензиновият двигател, който също така ви осигурява и спокойствие при дълги пътувания. Може удобно да зареждате батерията у дома или на обществена зарядна станция.

Across разполага с една от най-големите батерии в сегмента 18,1 kWh, което му осигурява пробег в електрически режим до 75 км – в повечето случаи това е напълно достатъчно за ежедневието ви в града.

2,5-литровият бензинов двигател осигурява мощност при високи скорости, но също и зарежда батерията при нужда. В зависимост от условията на шофиране той превключва между индиректно впръскване на гориво (PFI) и директно впръскване на гориво в цилиндъра (DI), за да постигне оптимално изгаряне на горивото за изключителна ефективност и ниски емисии.

Across e оборудван с E-Four - електрическа система 4x4, която използва независим заден мотор, осигуряващ идеално разпределение на въртящия момент към задните колела в зависимост от условията на шофиране, за да поддържа сцепление и стабилност върху хлъзгави повърхности. На много хлъзгави повърхности се включва функцията Trail Mode, която насочва въртящия момент от колелата, които нямат сцепление, към тези, които имат, а също и регулира газта и трансмисията, за да продължите да се движите под контрол.

Удоволствието от шофирането се подсилва от комфорта и качествената изработка.

Ергономичният, прецизно изработен интериор с премиум материали и стилни акценти допринася за изключително удоволствие от шофирането.

9-инчова мултимедийна аудиосистема работи с Apple CarPlay и Android Auto™, позволявайки ви да се възползвате от приложенията за навигация, телефонни разговори, изпращане и получаване  на съобщения, достъп до любимата музика и др.

На дигиталното таблото се показва най-важната информация за автомобила. Един поглед е достатъчен, за да сте наясно с автономността в електрически режим (EV), съотношението на задвижване в EV, степента на зареждане, разпределението на въртящия момент, G-силата и др. Също така ви позволява да изберете между цифров или аналогов скоростомер.

Отопляеми предни и задни седалки и волан допълват цялостното усещане за комфорт, особено през студените дни.

Багажникът се отваря широко за лесен достъп и побира до 490 литра. Когато ръцете ви са заети, системата на електрическата задна врата открива вашия ключ и се отваря автоматично, ако просто плъзнете крака си под средата на задната броня. В купето ще откриете множество джобове, където може да държите монети, напитки, смартфони и други малки лични вещи организирани и на удобно място.

За вашата безопасност се грижат последно поколение системи за сигурност:

Система за предпазване от сблъсък (PCS) – тя наблюдава пътя отпред с радар и камера и ви предупреждава, когато съществува риск от сблъсък, и дори спира, ако рискът стане прекалено голям.

Асистент за следене на пътната лента (LTA) - при преминаване в друга лента, без да са пуснати мигачи, системата ще ви предупреди или ще върне леко волана, когато е необходимо, за да ви задържи в средата на платното.

Разпознаване на пътни знаци (RSA) - системата разпознава пътните знаци и ги показва

на мултиинформационния дисплей, в случай че не сте ги забелязали.

Адаптивен круиз контрол (DRCC) -  когато се движите с предварително зададена скорост,

но се появи автомобил пред вас, Across автоматично ще намали, за да поддържа безопасно разстояние, и отново ще ускори, в случай че предният се отмести от пътя ви.

Система за следене на "сляпата зона" (BSM) - Системата ви предупреждава за наличието на превозно средство в задната сляпа зона, като светва предупредителен знак във външното огледало от страната, от която идва автомобилът.

Система за предупреждение за приближаващ странично отзад автомобил (RCTA) - тя ви помага да избегнете сблъсъци при маневри на заден ход при излизане от паркинг, като светва индикатор в огледалото на вратата, откъдето се приближава автомобил.

Отидете там, където искате, и правете каквото желаете. Нека екологичната Plug-in Hybrid технология и 4x4 свободата на Across допълват вашия активен и съобразен с природата начин на живот.

Вижте повече за Suzuki Across.

Вижте видео на Suzuki Across.