Suzuki показва две нови концепции на Beijing International Automotive 2014

На изложението Beijing International Automotive Suzuki Motor Corporation направи световна премиера на концепция в C-сегмента. Проектът за седан е наречен ALIVIO.

ALIVIO е усъвършенствана версия на производствения модел Authentics  със слесните характеристики –

-Нисък и широк стайлинг, който дава усещане за стабилност.

-Sporty & Noble дизайн, който следва плавни форми.

-1586 cm3 водно охлаждане, четиритактов редови четири-цилиндров DOHC 16-клапанов VVT бензинов двигател, с подобрена горивната ефективност чрез намаляване на теглото и съпротивлението на триене.

-Лека и компактна шест-степенна автоматична трансмисия.

– Обща дължина 4 545 мм и ширина 1 730 мм х цялостната височина 1 475 мм

В Китай автомобилният производител показа и концепцията за компактен SUV модел iV-4, който е със типичен SUV дизайн и е изпълнен със следващото поколение 4WD ALLGRIP система. Силно впечатление прави осветената предна решетка.  Този модел показва устрема на японската компания да увеличава пазарните си позиции в сегмента на многофункционалните автомобили. С дължина 4 215 мм, широчина 1 850 мм, височина 1 665 мм и междуосие от 2 500 мм, Suzuki iV-4 достойно ще се нареди до останалите кросоувъри на европейския пазар.

Suzuki планира да стартира производството на ALIVIO в рамките на 2014г., като моделът ще се предлага само на китайския автомобилен пазар, а iV-4 ще влезе на в завода в рамките на 2015 г.