Suzuki обяви участието си в световните състезателни серии на Road Racing Grand Prix (MotoGP) от 2015

Suzuki Motor Corporation обяви, че ще участва в клас MotoGP на световните състезателни серии на FIM Road Racing Grand Prix (MotoGP) от 2015 г. по време на пресконференция в рамките на специализираното изложение за мотоциклети, скутери и велосипеди в Кьолн, Германия.

През 2012 г. Suzuki реши  временно да спре участието си в MotoGP, но не и работата по подобряването на състезателна машина, с която след време да се завъне в шампионата. Чрез MotoGP, Suzuki ще стимулира развитието на по-атрактивни продукти и ще подобри имиджа на марката.

Suzuki ще участва с новоразработен мотоциклет GSX-RR, чието развитие стартира през 2012 г. с цел да се постигне висока производителност в класа MotoGP, както и да се даде информация относно технологията за производство на моделите в гамата GSX-R. Мотоциклетът има новоразработен четири-цилиндров двигател, който се отличава с добра горивна ефективност. Шасито е с оформление, което запазва своята ширина, но значително подобрява аеродинамичните характеристики на мотоциклета. Като краен резултат Suzuki разработи един силно конкурентен MotoGP мотор, който може да заяви ясно маневреността разработен през годините с GSX-R.

Структура на отбора

име: Team Suzuki MotoGP

състезатели: Aleix ESPARGARO (Испания) и Маверик Винялес (Испания)

мениджър на отбора: Davide Brivio (Италия)