Световните продажби на Suzuki Swift достигнаха четири милиона единици

Компактният автомобил на Suzuki Motor Corporation – Swift, достигна четири милиона продадени единици на световно ниво.

Моделът, чиито продажби стартираха през ноември 2004г. в Япония, вече едно десетилетие е олицетворение на експертизата на Suzuki в разработката на компактни автомобили със спортен дух и максимално удоволствие от шофирането. През 2005г. Swift започна да се произвежда и продава успешно в Унгария, Индия и Китай. През 2007г. този емблематичен модел на Suzuki стартира производство и продажби и в Малайзия, 2009г. в Пакистан и 2012г. в Тайланд. През 2014г. Swift започва да се конструира и в осмата подред държава – Виетнам.

От четири милиона продадени единици в света, Индия държи около половината от тях, приблизително 19% са били продадени в Европа, а около 11% в Япония.

2010г. Suzuki Motor Corporation стартират производството на второто поколение Swift. С изцяло нова и модерна визия, и редица технологични подобрения, моделът запазва единствено финните си настройки да превръща всяко шофиране във вълнуващо преживяване.

През тези години моделът не спира да очарова своите верни почитатели в 140 страни по света със своя уникален стил, пъргавина, икономичност и здравина.

Swift печели и високи оценки от специализирани медии и форуми, като моделът е два пъти отличаван с награда от RJC Car of the Year.

Вижте повече:

Продуктова информация

Видео